Home > Musikk > Musikkonkurranser

Musikkonkurranser

December 21st, 2014

Alle mulige konkurranser har blitt populære den siste tiden på grunn av fusjon mellom TV og Internett. Nå kan man følge sine favoritter både på TV-en og datamaskinen, og dermed komme nærmere innpå heltene. Musikkonkuranser har blitt spesielt populære de siste fem-seks årene, etter at det britiske konseptet Pop Idol viste seg å være en braksuksess. Idol var først ut på norsk TV, der første sesong så livets lys på TV2 i 2003.

Det var Kurt Nilsen som stakk av med seieren den gang, og ble hele Norges favorittmusiker over natten. Ti år senere var Stjernekamp også på TV-programmet, denne gang på NRK – dermed ble konkurransen hard nok til at begge programmene gjorde sitt ytterste for å øke spenningen. Programmene er noenlunde like, men Idol gir alle og enhver muligheten til å komme på TV, mens Stjernekamp handler om etablerte artister som konkurrerer seg imellom og blir stemt fremover av publikum.

Det beste med disse musikkonkurransene er at de er så vanskelige å forutse. En artist kan synge utrolig vakkert én dag, og deretter miste stemmen helt og bli stemt ut. Derfor er det ekstra morsomt å satse noen kroner på dine favoritter på spillportaler. Oddsen er som regel veldig god nettopp fordi det er umulig å forutsi vinneren – dermed kan du vinne gode penger om favoritten når helt til finalen og stikker av med seieren.

De færreste trodde at Nora skulle vinne årets Stjernekamp, men den søte, unge jenta sjarmerte publikum i senk og tok en velfortjent seier til slutt. Det var flere som trodde at Eirik Søfteland skulle vinne Idol i fjor, men i finalen var det Siri Vølstad Jensen som sang seg til seier. Årets Idol var det mest spennende noensinne, men mange fremragende artister som meget sikkert vil få en god karriere selv om de ikke vant programmet. Kampen står fortsatt mellom Ingvar Olsen og Jørn Trollebø Kvalheim, så det blir ekstra spennende å følge med nå mot slutten!