Home > Musikk > Musikkfestivaler i verden

Musikkfestivaler i verden

August 8th, 2014

Lenge før den første Woodstock-festivalen havnet på forsidene til samtlige aviser verden rundt, har vi mennesker vært betatt av musikkfestivaler og deres særegne måte å bringe oss sammen på. Verdens største festival holdes selvsagt fortsatt i USA, der Summerfest i Milwaukee tiltrekker seg i overkant av en million mennesker hvert år. Kan du forestille deg å rocke til en spennende takt sammen med en million andre? Neppe, om du ikke har vært på Summerfest.

Den verdenskjente musikkfestivalen Roskilde ligger heller ikke så altfor langt unna – med flere hundre tusen besøkende hvert år er det absolutt verdt å ta en tur. Norge har blitt kjent for Melafestivalen, en tre dager lang fest midt i Tigerstaden med artister fra hele verden.

Vil man gjøre noe veldig spesielt, kan man prøve å finne en pakkereise til Mali, der Ørkenfestivalen arrangeres hvert år. Det å danse gjennom hele natten mens den uendelige Sahara-ørkenen sprer seg under føttene dine er et minne som er veldig vanskelig å glemme. Hjemme i Europa har vi to musikkfestivaler ethvert musikkfrelste menneske bør besøke – det er Sonar i Barcelona og EXIT-festivalen i Serbia. Sonar fokuserer på all mulig elektronisk musikk, mens EXIT tar for seg det aller meste av sjangere. Her kan du høre sigøynere gjør det sigøynere gjør best, og se ville serbere skrike massene i gang fra scenen hver morgen.

Er det ikke nok å kunne gjøre nesten alt man vil, er Kazantip redningen. Festivalen ser på seg selv som en anarkistisk republikk, og er blant de aller mest lovløse arrangementene i verden. Siden de erklærte uavhengighet på 90-tallet har millioner av mennesker kommet hit om sommeren for å nyte friheten, eller tanken om friheten. Her finnes det visstnok ikke politi, så det fritt fram for alle.