Home > Musikk > Musikkfestivaler i Norge

Musikkfestivaler i Norge

August 3rd, 2014

Er det to ting vi har mye av i Norge, så er det olje og musikkfestivaler. Ja, Norge er et skikkelig festivalland. Vi bryr oss verken om været eller om beliggenheten – er det en musikkfestival, skal vi dit! Selv om de fleste musikkfestivalene i Norge arrangeres under de varmere månedene, har vi jammen meg klart å å skvise inn et titalls festivaler om vinteren også.

Rumifestivalen i Oslo, Namsos Rockfestival, Barentsjazz, Ice Music Festival på Geilo, Polarjazz på Svalbard – alle disse holdes i vintertiden og byr på spennende musikk i alle ulike sjangere mens temperaturene er som lavest. Hva betyr det? Jo, at man må røre på seg for å holde varmen. Og hva gjør man mest av på en musikkfestival? Man vandrer rundt for å lytte til de ulike artistene, og for å være sosial med venner og bekjente.

Når våren er kommet og fuglene begynner å kvitre, flokker nordmenn seg til alle mulige arrangement landet rundt – antallet sommerfestivaler i Norge er til å bli svimmel av. Man varmer opp med Spydeberg Rock og Oslo Middelalderfestival i mai, for deretter å danse gjennom hele juni når BluesCamp, Risør Kammermusikkfest og selveste Hovefestivalen kjøres igang. Juni er fullspekket med over tretti musikkfestivaler rundt omkring i Norge – her er det bare å velge og vrake. Deretter kommer Kongsberg Jazz, Riddu Riddu, Osfest og den storslåtte Øyafestivalen på rekke og rad etter hverandre. Du skal jammen være heldig om du rekker å få gjort noe som helst annet enn festivaler på sommerstid.

Sommeren avsluttes med Vannfestivalen i Ålgård og den fantastiske, multikulturelle Melafestivalen i Oslo, før høsten omfavner Norge og utvalget blir noe mindre. Balkanfest, Nordic Music Week og Hallingrock er noe av det beste som skjer om høsten, men finn deg et nettsted som gir deg en detaljert oversikt, slik at du ikke går glipp av akkurat det du søker. Om det nå er blues, jazz, rock, hiphop, folkemusikk eller samisk joiking som får hjertet ditt til å hamre, vil du finne en passende festival i Norge. Musikken er en del av Norge akkurat som Norge er en del av musikken.